Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2014

Προσλήψεις 6.000 μονίμων στο Δημόσιο ! ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ 260 Λιμενοφύλακες 500 Ειδικοί φρουροί 600 σωφρονιστικοί υπάλληλοι?




Police-Voice blog ➤ΑΝΤΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ???

Σε Υγεία και Ασφάλεια η μερίδα του λέοντος.
Δρομολογείται η πρόσληψη μόνιμου προσωπικού στην κατηγορία πανεπιστημιακής και τεχνολογικής εκπαίδευσης.
Αναθέρμανση των προσλήψεων στο δημόσιο προωθεί η κυβέρνηση το τελευταίο τρίμηνο του έτους, καθώς δρομολογούνται περί τις 6.000 προσλήψεις τακτικού προσωπικού που ανήκουν στην κατηγορία της πανεπιστημιακής και τεχνολογική εκπαίδευσης.
Σύμφωνα με δημοσίευμα του «Έθνους»,
οι διαδικασίες των διαγωνισμών βρίσκονται στην τελική ευθεία και εντάσσονται στον σχεδιασμό των 14.047 προσλήψεων που έχουν συμφωνηθεί με την τρόικα να υλοποιηθούν εντός του 2014, εκ των οποίων βρίσκονται σε εξέλιξη 7.890 διορισμοί. Ο προγραμματισμός προσλήψεων για το 2014 έχει εγκριθεί από το Κυβερνητικό Συμβούλιο Μεταρρύθμισης μετά από εισήγηση του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης που διαδραματίζει επιτελικό ρόλο. Το σύνολο των προσλήψεων θα πραγματοποιηθεί μέσω ΑΣΕΠ και θα προσληφθούν μόνο πτυχιούχοι πανεπιστημιακής και τεχνολογικής εκπαίδευσης.
Στις προσλήψεις που προγραμματίζονται εντάσσονται:
  • 260 Λιμενοφύλακες
  • 500 Ειδικοί φρουροί
  • 600 σωφρονιστικοί υπάλληλοι
  • 2.000 γιατροί και νοσηλευτές
  • 450 στην τοπική αυτοδιοίκηση
  • 1.500 σε φορείς του ευρύτερου δημόσιου τομέα
  • 773 παλαιοί επιτυχόντες σε διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ
Συγκεκριμένα οι τομείς που θα ενισχυθούν άμεσα με «φρέσκο» στελεχιακό δυναμικό είναι οι εξής:
  • ΥΓΕΙΑ: Συνολικά 2.950 προσλήψεις έχει αιτηθεί το υπουργείο Υγείας, εκ των οποίων οι 900 (επικουρικοί γιατροί σε μονάδες του ΠΕΔΥ) έχουν προκηρυχθεί ήδη. Οι υπόλοιπες 2.000 θέσεις αφορούν 700 νοσηλευτές (θα προσληφθούν μέσω ΑΣΕΠ), 370 ειδικευόμενους γιατρούς, 200 άτομα για τις δομές ψυχικής υγείας, 70 άτομα ως παραϊατρικό προσωπικό και 70 φαρμακοποιούς και ειδικό επιστημονικό προσωπικό (βιοχημικοί, ακτινοφυσικοί, χημικοί κλπ).
  • ΑΣΦΑΛΕΙΑ: Το «πράσινο φως» του ΓΛΚ αναμένουν οι προκηρύξεις των 692 Σωφρονιστικών Υπαλλήλων και Εξωτερικών Φρουρών στα 33 καταστήματα κράτησης όλης της χώρας, καθώς και των 500 ειδικών φρουρών στην ΕΛ.ΑΣ., προκειμένου να ενισχυθεί ο νευραλγικός τομέας της ασφάλειας.
  • ΑΣΕΠ: Πέντε μεγάλους διαγωνισμούς δρομολογεί το ΑΣΕΠ έως το τέλος του έτους, που αφορούν 1.483 θέσεις μόνιμου προσωπικού.
  • Οι διαγωνισμοί της ΔΕΗ (600 θέσεις) και της Στατιστικής Αρχής (33 θέσεις) βρίσκονται σε αρκετά ώριμο στάδιο και θα προκηρυχθούν μέσα στον Οκτώβριο, ενώ το δίμηνο Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου θα ακολουθήσουν εκείνοι του ΕΚΑΒ (200 Διασώστες), της ΟΣΥ (450 Οδηγοί και τεχνίτες) και του ΜΕΤΡΟ (200 ηλεκτροδηγοί, Ελεγκτές και Εκδότες Εισιτηρίων).
  • Λιμενικό Σώμα: Μέσα στο επόμενο διάστημα θα διενεργηθεί ο διαγωνισμός κατάταξης 260 δόκιμων Λιμενοφυλάκων στο Λιμενικό Σώμα- Ελληνική Ακτοφυλακή. Ήδη φέτος έχουν προκηρυχθεί οι διαγωνισμοί των Υπαξιωματικών (110 θέσεις) και των Σημαιοφόρων (45 θέσεις) και απομένει εκείνος των Λιμενοφυλάκων για να ολοκληρωθεί το «παζλ» των προσλήψεων στο Λιμενικό.
  • Παλαιοί διοριστέοι: Διαγωνισμό «κλειστού τύπου» για 773 διοριστέους αποκλειστικά Πανεπιστημιακής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης διαφόρων ειδικοτήτων, ανακοίνωσε πρόσφατα το ΑΣΕΠ και σύντομα αναμένεται να πάρει το δρόμο για το Εθνικό Τυπογραφείο. Η νέα προκήρυξη (1Δ/2014 ) αφορά τη στελέχωση, βάσει των διατάξεων του άρθρου 51 του Ν. 4250/2014 (ΦΕΚ 74/Α/26-3-2014), διαφόρων Δημοσίων Υπηρεσιών και Νομικών Προσώπων του Δημόσιου, μεταξύ των οποίων και των υπουργείων Πολιτισμού- Αθλητισμού, Υποδομών-Μεταφορών, Περιβάλλοντος-Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Εργασίας, Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης.
  • Τοπική Αυτοδιοίκηση: Με 450 μόνιμους υπαλλήλους, οι οποίοι θα επιλεγούν από τη λίστα επιτυχόντων του ΑΣΕΠ, θα ενισχυθούν έως το τέλος του έτους δήμοι και περιφέρειες όλης της χώρας. Το εξειδικευμένο προσωπικό θα ανήκει αποκλειστικά στις κατηγορίες πανεπιστημιακής και τεχνολογικής εκπαίδευσης και θα ανήκει σε ειδικότητες όπως: αρχιτέκτονες, οικονομολόγοι και λογιστές, προσωπικό πληροφορικής, επόπτες δημόσιας υγείας, κτηνίατροι, γιατροί, κοινωνιολόγοι, γεωπόνοι και προσωπικό παιδικών σταθμών.
Πηγή: thetoc.gr                                                                                                                              http://police-voice.blogspot.gr/     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου