Σάββατο 2 Μαΐου 2015

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 10 σκληροτράχηλες αστυνομικές μονάδες του κόσμο [ΜΕΡΟΣ Α]

10 σκληροτράχηλες αστυνομικές μονάδες του κόσμο [ΜΕΡΟΣ Α]
Δεν μπορεί να χρειάζονται τόσα πολλά για να είσαι αστυνομικός, έτσι δεν είναι;
Φοράς  καπέλο, έχεις ένα όπλο ή γκλομπ και δουλεύεις έξω στους δρόμους για να εμποδίσεις τους κακοποιούς, να διαδόσεις το καλό στον κόσμο και να βοηθήσεις ηλικιωμένες κυρίες να περάσουν απέναντι στο δρόμο.
 
Μακάρι η ζωή, ο νόμος και η τάξη να ήταν τόσο απλά.
 
Οι εγκληματίες, δυστυχώς, δεν χάνουν ποτέ το χρόνο τους και είναι πρόθυμοι να βρουν νέες μεθόδους και τεχνολογίες που θα τους βοηθήσουν να τα πηγαίνουν καλά στις "δουλειές" τους, όπως και οποιοσδήποτε άλλος ..... που δρατηριοποιείται σε οποιοδήποτε χώρο
 
Και η αστυνομία όμως πρέπει να είναι τουλάχιστον ένα βήμα μπροστά από αυτούς.
 
Κάποτε οι αστυνομικοί λάμβαναν από τους προϊσταμένους τους απλές οδηγίες και δίνονταν έμφαση πιο πολύ στους μυς παρά στο μυαλό τους. Σήμερα όμως τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά.
 
1 - GSG 9 της Γερμανίας
gsg 9 germany
European Anti-Terror Special Forces Joint Presentation
gsg 9 boat
GSG 9 To Mark 40th Anniversary
Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 1972 στο Μόναχο, όταν 11 Ισραηλινοί αθλητές δολοφονήθηκαν από τρομοκράτες, ήταν μια διεθνής τραγωδία, και η ανετοιμότητα της γερμανικής αστυνομίας για μια τέτοια επίθεση οδήγησε στο σχηματισμό της GSG 9.
 
Η GSG 9 στελεχώνεται από αστυνομικούς με τουλάχιστον υπηρεσία δύο ετών στο ενεργητικό τους και οι υποψήφιοι υποβάλλονται σε αυστηρή ιατρική και ψυχολογική εκπαίδευση πριν ξεκινήσουν 16 εβδομάδες βασική εκπαίδευση και ακόμη εννέα εβδομάδες εξειδικευμένων μαθημάτων.
 
Θα πρέπει επίσης να είναι κορυφαίοι σκοπευτές.
 
Μόνο ένας στους πέντε αιτούντες καταφέρνει να ανταπεξέλθει μέσα σε αυτό το σκληρό πρόγραμμα εκπαίδευσης.
 
Από τη στιγμή που ξεκίνησαν για πρώτη φορά  το 1973, οι GSG 9 έχουν συμμετάσχει σε περισσότερες από 1.500 επιχειρήσεις και έχουν χρησιμοποιήσει τα όπλα τους μόνο πέντε φορές, γεγονός που αποτελεί μια μεγάλη απόδειξη για την πειθαρχία και την κατάρτιση τους.
 
 
2 - Junglas της Κολομβίας
 
junglas colombia
junglas columbia
Μαντέψτε που δρουν οι Junglas.
 
Σωστά, η δική τους δουλειά είναι, να εισχωρούν στις κολομβιάνες  ζούγκλες όπου οι βαρόνοι της κόκας εξουσιάζουν και οι αντάρτες των FARC συμμετέχουν σε ένα βάναυσο εμφύλιο πόλεμο εναντίον της κυβέρνησης.
 
Είναι πολύ σκληροί πράγματι.
 
Στις περισσότερες χώρες, η ομάδα Junglas θα μπορούσε να θεωρηθεί μια στρατιωτική μονάδα.
 
Ιδρύθηκε το 1989 και συστάθηκε με προγράμματα κατάρτισης από τις ειδικές δυνάμεις των ΗΠΑ και το θρυλικό SAS τη Βρετανίας.
 
Τώρα, φροντίζουν οι ίδιοι για την εκπαίδευσή τους έχοντας πάρει κάποια στοιχεία από τους DEA πράκτορες των ΗΠΑ και, ενδεχομένως, τους Βρετανούς πράκτορες της MI6.
 
Υπάρχουν περίπου 600 Junglas και η πρωταρχική δουλειά τους είναι να καταστρέφουν τα εργαστήρια ναρκωτικών στη ζούγκλα.
 
Μια ακόμη πιο μικρή ελίτ με 40 στελέχη που δρα εντός των Junglas αποτελούν την Ειδική Ομάδα Reconnaissance οι οποίοι είναι υπεύθυνοι για την πιο επικίνδυνες αποστολές τους.
 
Είναι οπλισμένοι σαν μια μονάδα ειδικών δυνάμεων και διαθέτουν εκρηκτικά και ομάδες ελεύθερων σκοπευτών.
 
Το πρόγραμμα κατάρτισης τους ανέρχεται σε τέσσερις μήνες και είναι διεθνώς αναγνωρισμένο ως ένα από τα καλύτερα στον κόσμο
 
Αστυνομικοί από όλο τον κόσμο έχουν σταλεί σε αυτη τη μονάδα για να μάθουν τις τεχνικές του πολέμου των ναρκωτικών.
 
Όταν οι ΗΠΑ εισέβαλαν στο Αφγανιστάν, οι Junglas εκπαιδευτές τους ακολούθησαν το 2006 για να τους βοηθήσουν να κερδίσουν τον πόλεμο της παραγωγής οπίου που είχε αρχίσει.
 
3 - BOPE της Βραζιλίας
bope brazil
bope brazil squad bope well done
Οι Batalhão de Operações Policiais Especiais (BOPE) είναι ουσιαστικά οι κορυφαία αστυνομικοί στο Ρίο, τον όμορφο, αλλά συχνά βίαιο παραθαλάσσιο παράδεισο της Βραζιλίας.
 
Οι BOPE θεωρούνται μια αστική μονάδα πολέμου, επιφορτισμένη με την αστυνόμευση στις παραγκουπόλεις της πόλης - τις φαβέλες - όπου ο γκαγκστερισμός και η βία των ναρκωτικών είναι διαδεδομένα.
 
Οι δραστηριότητές τους είναι συχνά αντιφατικές και έχουν κατηγορηθεί για την εκτέλεση υπόπτων, μεταξύ άλλων, καταχρήσεων της μεγάλης τους ισχύος.
 
Οι κατάμαυρες στολές, οι μάσκες, το κρανίο και τα σταυρωτά εμβλήματα στα πιστόλια και ένα τραγούδι της εκπαίδευσής τους, που ξεκινά "Άνδρα με τα μαύρα, ποια είναι η αποστολή σου; Να εισβάλω στην φαβέλα και να παρατήσω σώματα στο έδαφος", αναμφόβολλα προκάλεσαν κατα το παρελθόν προβληματισμο για τη δράση τους...
 
Τα καθήκοντά τους περιλαμβάνουν την αστυνόμευση διαδηλώσεων στις φυλακές, ενώ σε καιρό πολέμου στέλνονται στις πρώτες γραμμές.
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι το  ποσοστό αποτυχίας στους υποψηφιους για τη στεκλέχωση αυτης της αστυνομικης μονάδας είναι τεράστιο.
 
Σε μια πρόσφατη κατάρτιση - που ονομάστηκε 01 - αναφέρθηκεε ότι από μια τάξη με 100 αιτούντες,μόνο τρεις κατάφεραν να ανταπεξέλθουν.
 
Οι τρεις τελευταίες ημέρες της κατάρτισης περιλαμβάνουν να είσαι συνεχώς σε εγρήγορση - ξύπνιος με σχεδόν καμία τροφή και να τρέχεις εικονικές αποστολές.
 
Στο τέλος, οι υποψήφιοι πρέπει να τρέξουν με αποθαρρυντική κλίση στο αρχηγείο της μονάδας τους, πολεμώντας σε ΜΜΑ στιλ σχεδόν σε όλη τη διαδρομή.
 
4 - Yamam του Ισραήλ
yenam
20100601_IsraeliSwat_06
yenam israel
Όποια και αν είναι η γνώμη σας για τα πολιτικά δικαιώματα και τις αδικίες της κατάστασης στη Μέση Ανατολή, θα πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι το Ισραήλ χρειάζεται κάποια πολύ ειδική αστυνομία.
 
Οι Yamam είναι η ελίτ αντιτρομοκρατική της ισραηλινής αστυνομίας των συνόρων.
 
Η Yamam ιδρύθηκε μετά τη σφαγή των 21 παιδιών στο Ma'a το 1974.
 
Οι στρατιωτικές ειδικές δυνάμεις επιφορτισμένες με τον τερματισμό της κρίσιμης κατάστασης των ομήρων απέτυχε να σώσει τα παιδιά και μια ειδική μονάδα της αστυνομίας ιδρύθηκε για την αντιμετώπιση παρόμοιων κρίσεων στο μέλλον.
 
Είναι πολύ οπλισμένοι, βέβαια, αλλά ένα από τα αγαπημένα τους όπλα είναι μια θωρακισμένη μπουλντόζα με την οποία απλά καταστρέφουν τα κτίρια που θεωρείται ότι προσφέρουν καταφύγιο σε τρομοκράτες.
 
Η συγκεκριμένη δύναμη έχει κερδίσει δύο φορές το διαγωνισμό Urban Shield - ένα είδος των Ολυμπιακών Αγώνων για τις ειδικές δυνάμεις - στην Αμερική.
 
Οι υποψήφιοι είναι ήδη εκπαιδευμένοι στρατιώτες, που έχουν ολοκληρώσει την τριών χρόνων στρατιωτική τους θητεία με κάποια διάκριση.
 
Πολλοί έρχονται κατευθείαν από τις ειδικές δυνάμεις.
 
Η εκπαίδευση διαρκεί έξι μήνες και περιλαμβάνει μια «εβδομάδα κόλασης», που λέγεται ότι είναι η πιο δύσκολη τέτοιου είδους δοκιμασία στον κόσμο.
 
5 - Το Grupo de Operaciones Especiales του Μεξικό
40514.imgcache
Fuerzas_Especiales_Michoacán

Το Μεξικό είναι ένα κράτος στα πρόθυρα της κατάρρευσης.
 
Ισχυρά καρτέλ ναρκωτικών έχουν καθόλα αντικαταστήσει την εκλεγμένη κρατική εξουσία σε ορισμένα τμήματα της χώρας και οι αστυνομικοί συχνά θεωρείται ότι είναι μπλεγμένοι στις συμμορίες των ναρκωτικών.
 
Η Gope είναι η επίλεκτη μονάδα της Ομοσπονδιακής Αστυνομίας, επιφορτισμένη με την αντιμετώπιση των χειρότερων εγκληματιών, των έμπορων ναρκωτικών και των τρομοκρατών. Παρά τα τρομερά προβλήματα στη τήρηση των νόμων και της τάξης στο Μεξικό, η Gope έχει μόνο 87 στελέχη, οι οποίοι εργάζονται σε ομάδες των 8 έως 12 στις αποστολές τους.
 
Η επιλογή και η εκπαίδευση τους είναι πολύ σκληρή.
 
Μεταξύ των οργανισμών που βοηθούν στην εκπαίδευση αυτής της ελίτ των αστυνομικών είναι οι ειδικές δυνάμεις του μεξικανικού στρατού, οι ειδικές δυνάμεις της ισπανικής αστυνομίας, οι αστικές αντιτρομοκρατικές μονάδες του κολομβιανού στρατού, οι ειδικές μονάδες τη γαλλικής αστυνομίας, η υπηρεσία της Αμερικής Air Marshalls και η εναέρια θαλάσσια μονάδα του Μεξικού ναυτικού.
 
Θα ακολουθήσει και το Β ΜΕΡΟΣ
 
Ξενόγλωσση πηγη: http://kizaz.com                                                                                                         http://policenet.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου